EPA för den med ME/CFS

epa och dhaDen som drabbas av ME/CFS lider av en neurologisk sjukdom som gör att det blir svårt att orka med och fungera normalt i vardagen. Det är känt att den som har detta sjukdomstillstånd lider av nedsatta nivåer av EPA och DHA. Det här är ämnen som behövs för att reglera hjärnans ämnesbalans. Med brist på dessa ämnen så kan man uppleva trötthet och koncentrationssvårigheter. Idag så är det många som rekommenderar produkten Eye Q för att den ger en riktigt god balans av EPA och DHA och för att den verkligen fungerar på ett bra sätt.

Vad är ME/CFS?

Det är viktigt att förstå att Myalgic Ecephalomyelitis eller Chronic Fatigue Syndrome inte är en sjukdom som man kan självdiagnostisera. Det här är en allvarlig sjukdom som man ska få fastställd av en läkare innan man börjar ordinera med extra omega 3 och 6 för att orka mer. Om det är så att man lider av ME/CFS så betyder det att man upplever en skarp funktionsnedsättning och utmattning. Man tror att sjukdomen börjar i samband med någon form av infektion. Tyvärr så är det fortfarande så att kunskapen omkring denna sjukdom är begränsad och därmed så kan det finnas många som faktiskt lider av den men som inte har fått rätt diagnos. Det första steget mot att må bättre är att få rätt diagnos, så om du misstänker att du lider av sjukdomen så bör du påpeka detta för din läkare för att få rätt tester utförda.

Man kan inte bli botad från ME/CFS men det finns en hel del att göra för att linda symptomen. En del är att man kan ta hjälp av medicinering men det är förstås också så att den kost man håller påverkar hur man känner sig. Det var länge så att man rekommenderade fiskolja för personer med ME/CFS för att denna ger omega 3, problemet med omega 3 är att den innehåller mycket av DHA och det kan vara klokt att få i sig en produkt med mycket EPA men med lägre halter av DHA.

Eye Q

Eye Q är en mycket smart produkt som innehåller de fettsyror som man behöver för både hjärna och ögon. Med Eye Q så får man riktigt gott om EPA och även DHA och GLA. De som har testat produkten märker skillnad och en del beskriver det som skillnaden mellan dag och natt. Med hjälp av Eye Q så kan man helt enkelt motverka effekterna av sjukdomen ME/CFS och uppleva mer vakenhet i vardagen.